(Υλικά για 4 μερίδες)
Υλικά
- 100 gr. Μανούρι
- 50 gr. Κεφαλοτύρι τριμένο
- 150 gr. Ρόκα
- 4 Μανητάρια pleurotus
- 10 τοματίνια
- ½ Σγουρό μαρούλι
- ½ Πιπεριά κόκκινη
- ½ Πιπεριά κίτρινη
- ½ Πιπεριά πορτοκαλί
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 Πράσο
- Λίγο μαϊντανό
- Λίγο άνιθο
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κρέμα Βαλσάμικου
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα στραγγίζουμε καλά, εκτός, από τα μανητάρια.
Στη συνέχεια κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα σε μεγάλα κομάτια και τα τοποθετούμε στη πιατέλα που πρόκειτε να σερβίρουμε τη σαλάτα. Ψηλοκόβουμε άνιθο και μαϊντανό και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους, μαζί βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, με το πράσο κομμένα σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα.
Ένα άλλο τηγάνι το βάζουμε να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο βάζουμε ταpleurotus να ψηθούν και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στη σαλάτα.
Μετά κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε κατά την αρεσκία μας.
Σε μία γκριλιέρα ψήνουμε το μανούρι, το κόβουμε σε λωρίδες και το προσθέτουμε κι αυτό.
Ραντίζουμε με λάδι και τη κρέμα βαλσάμικου.