Υλικά (Για το ψαρονέφρι)
- 600-700 gr. Χοιρινό ψαρονέφρι
- 50 gr. Γραβιέρα
- 100 gr. Κατσικίσιο τυρί
- 4-5 φέτες bacon
- ½ Πιπεριά κόκκινη
- ½ Πιπεριά κίτρινη
- ½ Πιπεριά πορτοκαλί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σπάγγο μαγειρικής
Υλικά (Για τη σάλτσα)
- 2 φλ. Χυμό ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- 2 κ.σ. Μέλι
- 5-6 στίμονες Κρόκου Κοζάνης
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το ψαρονέφρι έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα μεγάλο ενιαίο φιλέτο και το χτυπάμε ελαφρώς για να απλώσει.Αλατοπιπερώνουμε καλά. Καλύπτουμε το εσωτερικό με τις φέτες bacon, τα τυριά και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Το τυλίγουμε ρολό και το δένουμε με το σπάγγο μας έτσι ώστε να μη μας ανοίξει κατά το ψήσιμο και χάσει τα υγρά του. Προσέχουμε οι άκρες να είναι καλά κλεισμένες.
Το βάζουμε μέσα σε μία σακούλα μαγειρικής και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 0C για μία ώρα.
Για τη σάλτσα, σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το κρόκο κοζάνης και λίγο νερό. Μόλις βράσει προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.
Μόλις το ρολό μας είναι έτοιμο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα μας.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με πουρέ πατάτας ή άγριο ρύζι.