(Υλικά για 4 μερίδες)
Υλικά (Για το γέμισμα)
- 500 gr. Σαρδέλα
- 100 gr. Φέτα
- 1 Ντομάτα
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- Λίγο μαϊντανό
Υλικά (Επάλειψης)
- 1 φλ. Χυμό λεμόνι
- Ρίγανη
- Λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια. Τις φιλετάρουμε χωρίς να μας κοπεί στη μέση και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και το κεφάλι.
Τοποθετούμε τα μισά φιλέτα σαρδέλας σε ένα ταψάκι και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε πάνω τους ψιλοκομμένη ντομάτα, σκόρδο, μαϊντανό και τριμμένη φέτα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα σχηματίζοντας έναsandwich. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και λίγο λεμόνι και το τοποθετούμε σε φούρνο για 15 περίπου λεπτά στους 200 0C .