(Υλικά για 6 μερίδες)
Υλικά (Για τη ζύμη)
- 1 Γάλα
- 1 Βιτάμ
- 1 Φαρινάπ
- 1 Φακελάκι μαγιά
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το ½ νερό, ½ γάλα, ένα κουταλάκι της σούπας βιτάμ και το βάζουμε να βράσει. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά με χλιαρό το γάλα, λίγο αλάτι και τέλος το φαρινάπ. Ζυμώνουμε.
Υλικά (Για τη πίτσα)
- 150 ml Σάλτσα ντομάτας
- 200 gr Κατσικίσιο τυρί
- 200 gr Regato τριμμένο
- 200 gr Μπέικον
- 3 Ντομάτες pomodoro
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Σκόρδο
- 1 Πιπεριά πράσινη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- ΒΒQ Sauce
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόδο. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα ταψί, αλείφουμε με λάδι τη βάση του και ανοίγουμε με μαλακές κινήσεις τη ζύμη μας. Αλέιφουμε τη ζύμη μας με τη σάτσα ντομάτας χλιαρή και ρίχνουμε ρίγανη. Αργότερα στρώνουμε τις φέτες του μπέικον δίπλα – δίπλα και το καλύπτουμε με τις pomodoro κομμένες σε κύβους και τη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνουμε το Regato και πάνω από αυτό σπάμε με το χέρι μας το κατσικίσιο τυρί έτσι ώστε να πιάσουν όλη την επιφάνεια της πίτσας. Ραντίζουμε με λάδι και ρίχνουμε λίγη ρίγανη. Τέλος βάζουμε τη ΒΒQ sauce (σύμφωνα με τα γούστα μας) και ψήνουμε στους 200 oC για 30’.